U Sloveniji 111 novozaraženih, epidemiolozi zabrinuti

Ilustracija Foto: Ivo Ravlic / CROPIX

U Sloveniji je u zadnja 24 sata na 2288 testiranih potvrđeno 111 zaraženih koronavirusom, a umro je još jedan pacijent od covida-19, objavila je u nedjelju slovenska vlada u tvitu.

To što broj zaraženih i dalje ostaje iznad sto epidemiolozi ocjenjuju zabrinjavajućim i smatraju da neće padati niti idućeg tjedna. S novim zarazama zabilježenim u zadnja 24 sata ukupni broj potvrđenih infekcija od početka epidemije povećao se na 4420 od čega je aktivnih slučajeva 1255, a broj umrlih povećao se na 142.

U bolnicama je 66 oboljelih, što je jednak broj kao i prethodni dan, ali je za tri pacijenta povećan broj onih koji su na intenzivnom liječenju i sada ih je 13, većina na respiratorima.
Najveći broj novih zaraza u zadnja 24 sata potvrđen je u Ljubljani (28), zatim u općini Pivka na zapadu zemlje gdje je veliko žarište u istoimenom peradarskom poduzeću.

U zadnja 24 sata potvrđeno je šest novozaraženih u domovima za starije, te tri infekcije među djelatnicima u zdravstvu.



Uz pooštravanja epidemioloških mjera u radnim sredinama, školama i na otvorenim javnim površinama, gdje je od kraja tjedna također obvezno nošenje maski, slovenska vlada odredila je i propis po kojemu lokali smiju raditi najkasnije do 22.30 sati, čime se nastoji smanjiti širenje virusa.

Komentari