U posljednjih 24 sata rekordan broj zaraženih u Mađarskoj

profimedia

U Mađarskoj su u posljednja 24 sata zabilježena 292 nova slučaja zaraze koronavirusom, što je najveći dnevni porast od početka epidemije u toj zemlji u ožujku.

Dan ranije evidentirano je 158 novozaraženih, a u petak 132. Donedavno se ta zemlja s 10 milijuna stanovnika mogla pohvaliti prilično niskom stopom zaraze.

No u petak je, prvi put od travnja u jednome danu registrirano više od 100 novih slučajeva zaraze, a 21. kolovoza je prvi put od svibnja zabilježeno više od 50 novih slučajeva.

U nedjelju broj infekcija na 100.000 stanovnika u posljednjih sedam dana iznosi 8,2, što je još uvijek znatno manje u odnosu na ostale zemlje u regiji.


Porast broja novozaraženih stručnjaci pripisuju bezbrižnijem ponašanju ljudi, posebno mladih, kao i povećanom broju testiranja.

Istodobno je broj oboljelih od koronavirusa koji su zbog svojeg stanja hospitalizirani i pacijenata na intenzivnoj njezi ostao nepromijenjen.

Zbog sve većeg broja zaraženih Mađarska od utorka zatvara svoje granice za većinu stranaca.

Mađarski državljani i stranci koji žive u Mađarskoj po povratku iz inozemstva moraju ići u 14-dnevnu karantenu, a ostali strani državljani kroz Mađarsku će moći putovati samo u izuzetnim slučajevima.

I dalje će biti moguć tranzit za sve putnike, ali bez zadržavanja u zemlji.

Komentari