U Njemačkoj 247 novooboljelih; U Kini najveći broj zaraženih u posljednja dva mjeseca; Više od 3 tisuće novozaraženih u Meksiku

Srdjan Vrancic / CROPIX

Iako Hrvatska ima dobru epidemiološku sliku, u drugim zemljama diljem svijeta borba s epidemijom koronavirusa još uvijek traje.

247 novopotvrđenih slučajeva u Njemačkoj

Broj novopotvrđenih slučajeva koronavirusa u Njemačkoj povećao se za 247 i do sada je ukupno u toj zemlji zabilježeno 186.269 slučajeva oboljenja, pokazali su u nedjelju podaci Instituta Robert Koch (RKI) za zarazne bolesti.

Prijavljeni broj smrtnih slučajeva porastao je za šest i iznosi 8.787.

57 novih slučajeva u Kini

Kina je izvijestila o 57 novih potvrđenih slučajeva COVID-19 za 13. lipanj, što je najviše u posljednja dva mjeseca.



Nacionalna zdravstvena komisija u izjavi je navela da je 38 novih potvrđenih slučajeva lokalno preneseno, te da ih je 36 u Pekingu. Ovo je najveći broj dnevnih oboljenja od koronavirusa za kineski glavni grad otkako su vlasti počele objavljivati podatke.

Peking je zabilježio skok u novopotvrđenim slučajevima u posljednjih šest dana, otkad je započelo masovno testiranje na tržnici Xinfadi jugozapadnom gradskom okrugu Fengtai.

Okrug je snažno pooštrio mjere sigurnosti, a glavni grad zabranio turizam i sportske događaje u subotu u strahu od novog vala COVID-19.

Devetnaest novih potvrđenih slučajeva bili su takozvani uvezeni slučajevi s kojima su povezani putnici iz inozemstva, a pored toga Kina je izvijestila o devet asimptomatskih slučajeva.

Ukupni broj slučajeva COVID-19 u Kini sada iznosi 83.132, dok je broj smrtnih slučajeva ostao nepromijenjen – 4.634. Kina u potvrđene slučajeve ne broji asimptomatske bolesnike, koji su zaraženi virusom ali ne pokazuju simptome.

U Meksiku više od 3 tisuće novozaraženih

Meksičko ministarstvo zdravstva izvijestilo je u subotu o 3.494 novopotvrđene zaraze koronavirusa i 424 dodatna smrtna slučajeva, što je ukupno 142.690 slučajeva oboljenja i 16.872 smrtnih slučajeva.

Vlada je priopćila kako je stvarni broj zaraženih vjerojatno znatno veći od službenog broja.

Komentari