U Meksiku 24 mrtvih u napadu na ustanovu za liječenje ovisnosti

ilustracija

Najmanje su 24 osobe ubijene a 7 je ranjeno u oružanom napadu na ustanovu za liječenje ovisnosti o drogi u Irapuatu, u državi Guanajuatu, u središtu zemlje, priopćile su mjesne vlasti.

“Nepoznate osobe su se dovezle u crvenom automobilu, to je sve što znamo. Po prvim informacijama, 24 osobe su mrtve, a 7 je ranjeno”, rekao je novinarima čelnik sigurnosne službe u Irapuatu, Pedro Cortes.

Po dosadašnjim informacijama, naoružani napadači su upali u ustanovu, prisilili žrtve da legnu na pod i pucali u njih.

Vlasti tragaju za vozilom kojim su se dovezli na mjesto zločina.



Nasilje povezano s organiziranim kriminalom

Savezna država Guanajuato, jedno od glavnih industrijskih središta u Meksiku gdje je posebno razvijena automobilska industrija, teško trpi zbog nasilja povezanog s organiziranim kriminalom.

Narkokarteli Jalisco Nueva Generacion i Santa Rosa de Lima aktivni su u toj državi, gdje se uz krijumčarenje droge bave iznudom, otmicama i krađom goriva.

Vlasti su 21. lipnja izvijestile o uhićenju 26 osoba osumnjičenih za članstvo u kartelu Sveta Ruža Limska. Ta je informacija potaknula zaustavljanje prometa i paljenje auta u Celayji, Salamnci i Villagranu.

Nakon jednodnevnog nasilja meksički predsjednik Andres Manuel Lopez Obrador rekao je da vlada neće dopustiti da Meksiko ‘potone u anarhiju i u nered’.

Komentari