U Izraelu u jednom danu broj novozaraženih veći od 1000, prvi put u četiri mjeseca

Ilustracija Foto: Twitter

Veći broj novozaraženih od koronavirusa primjetan je u većem dijelu svijeta. Tako je prvi put u četiri mjeseca u Izraelu u jednom danu broj novozaraženih veći od tisuću, objavilo je tamošnje ministarstvo zdravstva.

U razdoblju od 24 sata u toj je zemlji zabilježeno 1118 novooboljelih, što je najveći broj slučajeva u jednom danu od sredine ožujka.

Vrhunac pandemije u Izraelu je bio u siječnju, a tada je broj dnevnih slučajeva premašio 10 tisuća.

Izraelski premijer Naftali Bennett rekao je da delta varijanta virusa uzrokuje porast infekcija u svijetu, pa i u “procijepljenim zemljama poput Velike Britanije, SAD-a i Izraela”.



Dodao je kako se procjenjuje da je “učinkovitost postojećih cjepiva protiv delta varijante slabija od očekivane”. “Jasno je da se problem ne može riješiti isključivo cijepljenjem”, istaknu je.

Zbog novog porasta zaraze, Izrael od srijede opet namjerava uvesti mjere ograničenja za okupljanja više od 100 ljudi u zatvorenim prostorima.

Takvim događajima moći će prisustvovati samo oni koji su se cijepili, preboljeli covid-19 i koji imaju negativan test, a svi će morati nositi zaštitne maske.

Komentari