U BiH prijavljena čak 73 smrtna slučaja povezana s koronavirusom

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Čak 73 osobe zaražene koronavirusom umrle su u Bosni i Hercegovini proteklog vikenda, proistječe iz zbirnih podataka koje su u ponedjeljak objavili entitetski zavodi za javno zdravstvo te vlasti distrikta Brčko.

Iz bolnica u Federaciji BiH prikupljeni su podaci o 52 preminule osobe kojima je ranije dijagnosticiran COVID-19, dok je u Republici Srpskoj umrlo 19 zaraženih koji su bili na liječenju. U Brčkom su preminule dvije zaražene osobe.

Podatak o 73 osobe koje su preminule uslijed zdravstvenih komplikacija prouzročenih zarazom predstavlja aposolutni rekord u BiH  još od izbijanja epidemije u ožujku.

U ponedjeljak je potvrđeno ukupno 997 novih slučajeva zaraze koronavirusom, nakon što su od nedjelje provedena testiranja na nešto više od 2300 uzoraka. I broj testiranja pa tako i zaraženih uobičajeno je manji tijekom vikenda.



U Sarajevu su registrirana 94 nova slučaja zaraze, a u Banjoj Luci 97. Za Mostar su u ponedjeljak bili dostupni samo kumulativni podaci koji se odnose na cijeli protekli vikend, u kojemu je potvrđeno kako je oboljela 291 osoba.

U mostarskom Kliničkom centru od petka do nedjelje umrlo je čak 18 oboljelih od COVID-a, a trenutačno je tamo na liječenju 106 pacijenata s takvom dijagnozom, u dvije bolnice u Sarajevu ih je oko 300, a u Kliničkom centru u Banjoj Luci čak 463.

Komentari