U BiH otkriven četvrti slučaj zaraze koronavirusom i to kod djevojčice

Damjna Tadic / CROPIX

U Bosni i Hercegovini je potvrđen četvrti slučaj zaraze koronavirusom a oboljela je djevojka iz okolice Banje Luke, potvrdio je ministar zdravstva entiteta Republike Srpske Alen Šeranić. Radi se o učenici srednje škole u mjestu Čelincu pokraj Banje Luke koja je sada smještena u Klinički centar u tom gradu. U školi čija je učenica već su provedene mjere dezinfekcije.

Djevojka je bila u kontaktu s muškarcem, također iz Čelinca, kod kojega je prošlog tjedna testom potvrđena zaraza virusom Covid-19. On je boravio u sjevernom dijelu Italije a u BiH je doputovao zajedno s muškarcem koji je također zaražen koronavirosum kao i njegov sin, učenik jedne osnovne škole u Banjoj Luci.

U cijeloj BiH pod liječničkim nadzorom je nešto više od 400 osoba koje su nedavno doputovale iz rizičnih područja pa se sumnja da bi mogle biti prenositelji koronavirusa a među njima je 240 onih koji žive na teritoriju RS. U tom entitetu još nisu poduzete mjere kojima bi se ograničili javni skupovi iako je takva preporuka na snazi u Federaciji BiH na čijem teritoriju za sada nema potvrđenih slučajeva zaraze.


Komentari