U BiH akcija spašavanja hrvatskog planinara s opasnog vrha

Foto: GSS BiH

Pripadnici Gorske službe spašavanja spašavaju hrvatskog planinara iz Velike Gorice koji je zalutao i zatražio pomoć na putu prema iznimno opasnom vrhu na planini Čvrsnici u sjevernome dijelu Hercegovine. 

Kako su priopćili iz Gorske službe spašavanja, nešto iza podneva su dobili poziv za pomoć hrvatskom državljaninu na prilazu vrhu Veliki Kuk na planini Čvrsnici. U akciju spašavanja krenuli su gorski spašavatelji GSS Jablanica, HGSS Čitluk, GSS Mostar i HGSS Mostar.

Planinar iz Velike Gorice nalazi se na dijelu okomice duge čak 1000 metara. On je planinareći promašio stazu i došao do iznimno opasnoga dijela uspona na vrh Veliki kuk na planini Čvrsnici, kako je potvrdio voditelj Gorske službe spašavanja iz Jablanice Ajdin Jašarević za Hinu.



Prema Velikome kuku vodi jedan od najatraktivnijih uspona na bh. planinama iz kanjona Dive Grabovice. Veliki Kuk je stijena koja sa svojih 1350 metara predstavlja najvišu stijenu na Balkanu. Ova stijena ima status via ferrata, a što znači da se radi o zaštićenoj penjačkoj ruti čijeg pravca se očito planinar iz Velike Gorice nije pridržavao.

Komentari