U Austriji se od ponoći uvodi lockdown za necijepljene

Twitter

Austrija od ponoći uvodi stroga ograničenja kretanja i kontakata za osobe koje nisu cijepljene ili preboljele koronavirus, odlučila je austrijska vlada.

“Mi smo se teška srca odlučili na ovaj korak”, rekao je austrijski kancelar Alexander Schallenberg nakon sastanka kabineta u nedjelju.

Po toj odluci, kojoj je cilj ograničenjem socijalnih kontakata smanjiti munjevit porast broja zaraženih, ali i privoljeti što više stanovnika na cijepljenje, osobe koje nisu cijepljene ili preboljele koronavirus smiju svoj stan napustiti samo u iznimnim slučajevima poput nabavke živežnih namirnica, posjeta liječniku ili ljekarni ili odlaska na posao.

“Sramotno niska stopa procijepljenosti”
Ova mjera je za sada ograničena na deset dana, a prema podacima vlade ovom mjerom je pogođeno oko dva milijuna građana Austrije.



Schallenberg je objasnio da sedmodnevna incidencija među onima koji nisu cijepljeni iznosi preko 1700.

“Sada moramo svim silama povisiti sramotno nisku stopu procijepljenosti. Sa stopom procijepljenosti koju imamo sada nikad nećemo izići iz začaranog kruga”, rekao je Schallenberg.

Stroga pravila
On je najavio da će mjera lockdowna biti sustavno kontrolirana. U Austriji je trenutno u potpunosti cijepljeno 65 posto građana.

Već sad za necijepljene vrijede stroga pravila ograničenja pristupa ugostiteljskim, sportskim i kulturnim objektima.

Komentari