U 2020. Adolf Hitler popeo se na vlast u Namibiji: Kaže da nema ambicije za svjetsku dominaciju

Twitter

Adolf Hitler popeo se na vlast na demokratskim izborima. Ovo nije lekcija iz povijesti, već aktualne vijesti koje dolaze iz Namibije, bivše njemačke kolonije, gdje je čovjek koji nosi ime nacističkog tiranina, pobjedonosno pobijedio na izborima.

Adolf Hitler Uunona kandidirao se na listi vladajuće SWAPO stranke Namibije. Privukao je 1.196 glasova, u usporedbi s 213 glasova za njegovog protivnika, i osigurao je mjesto u upravnom vijeću regije Oshana. Izborna jedinica Ompundja, koju zastupa, ima manje od 5000 stanovnika i dugo se smatra uporištem SWAPO-a.

Uunona je za njemački tabloid Bild rekao da, za razliku od svog ozloglašenog imenjaka, ne gaji ambicije za svjetskom dominacijom, pa čak ni za osvajanjem Oshane.

“Otac me nazvao po tom čovjeku. Vjerojatno nije razumio za što se zalaže Adolf Hitler”, objasnio je. Rekao je da obično koristi skraćenu verziju imena, Adolf Uunona, i da je za njega sada kasno mijenjati ime.

Namibija je država u zapadnom dijelu južne Afrike. Punu je neovisnost stekla 1990. godine, nakon desetljeća oružane borbe protiv dominacije južnoafričkog apartheida. SWAPO je nastao kao pokret za neovisnost i vodeća je politička snaga otkad je zemlja postala potpuno suverena, iako je njezina popularnost tijekom posljednjih nekoliko godina donekle opala, prenosi RT.

Komentari