Tvorac popularnog antivirusnog programa pronađen je mrtav u zatvoru

Trebao je biti izručen SAD-u

Smrt 75-godišnjaka prijavljena je nekoliko sati nakon što je španjolski sud odobrio McAfeejevo izručenje u SAD, gdje bi, s obzirom na optužbe vezane uz utaju poreza, mogao biti osuđen na zatvorsku kaznu do 30 godina. Međutim, na tu se odluku španjolskog suda još mogao žaliti.

Zaradio 23 milijuna?

Vladini regulatori tvrde da je od 2014. do 2018. godine McAfee zaradio više od 23 milijuna dolara. Kažu da ih je zaradio iskorištavajući slavu koju je stekao i promovirajući sedam poslova s kriptovalutama između 2017. i 2018. godine koji su na kraju ipak ispali bezvrijedni, a on nije otkrio da je bio plaćen da ih preporuči.

Uz McAfeeja, Komisija za vrijednosnice i burzu SAD-a (SEC) optužila je i njegovog tjelesnog čuvara Jimmyja Watsona jer je pomagao i omogućavao prodaju digitalnih valuta.

Inače, McAfee je 2019. godine javno na Twitteru priznao da porez nije platio osam godina. Objavio je da to nije učinio jer je, po njemu, oporezivanje ilegalno. Osim toga, također 2019., policija ga je zadržala jer je unio oružje u Dominikansku Republiku.



Komentari