Turska prebacila u Karabah više od dvije tisuće islamističkih boraca iz Sirije

wiki

Iz radikalnih islamističkih organizacija koje djeluju na teritoriju Sirije Turska je u Azerbajdžan prebacila novi kontingent s više od 400 boraca. Između ostalih radi se o borcima iz organizacija ‘Divizija Sultan Murat’, i ‘Brigada Hamzi’.

Međutim prebacivanje proturskih najamnika u Nagorno Karabah na određeno vrijeme je bilo zaustavljeno zbog sporazuma o prekidu vatre. Sveukupno, u Azerbajdžan je prebačeno najmanje 2050 boraca, priopćio je u nedjelju, 18. listopada, ‘Sirijski opservatorij za ljudska prava’ sa sjedištem u Londonu (SOHR).

Prema istoj informaciji, s obzirom na nastavak borbi sirijski su plaćenici prebačeni na prve crte bojišnice, što ‘na njih stvara ogromni pritisak i stres’. Zbog toga je nekolicina njih odustala od plaća i vratila u Siriju, spašavajući se od nastavka snažnih borbi u Nagorno Karabahu. Prema istom mediju, broj poginulih proturskih boraca popeo se na 143, a 92 tijela poginulih boraca prebačena su u Siriju, dok se preostala i dalje nalaze u Azerbajdžanu, piše Geopolitika News.

 



Komentari