Trump ne pomišlja na povlačenje. Njegov stožer tužbom želi spriječiti potvrdu Bidenove pobjede u Pennsylvaniji

Foto: Profimedia

Izborni stožer američkoga predsjednika Donalda Trumpa u ponedjeljak je podnio tužbu na saveznom sudu u Pennsylvaniji kako bi se dužnosnike te države spriječilo da potvrde pobjedu Joea Bidena.

U tužbi se navodi da u pennsylvanijskom sustavu glasovanja poštom “ne postoji transparentnost i mogućnost provjere kakva postoji za glasače koji glasuju na biralištu”.

“Za birače u Pennsylvaniji postojali su različiti standardi, ovisno o tome koji su način glasovanja izabrali, a mi vjerujemo da je u tom dvostrukom izbornom sustavu moglo biti lažnih glasova koji su se brojali bez prave provjere ili nadzora”, priopćio je glavni savjetnik Trumpove kampanje Matt Morgan.

Tužba je podignuta protiv državne tajnice Pennsylvanije Kathy Boockvar, čiji ured nije odmah odgovorio na molbu za komentar.

Trumpov stožer i republikanci podignuli su brojne tužbe za navodne izborne nepravilnosti. U Georgiji i Michiganu one su već odbačene.

Inače, dosad je Bidenu na pobjedi čestitalo tek četvero republikanskih senatora, a u ponedjeljak je šef republikanaca u Senatu Mitch McConnell to odbio učiniti tvrdeći da Trump ima pravo preispitivati rezultate i tražiti ponovno prebrojavanje.

Komentari