Trump tvitao da večeras napušta bolnicu: Nemojte se bojati COVID-a. Ne dopustite da upravlja vašim životom

Flickr

Nakon predsjednika, njegove supruge Melanije, bliske savjetnice Hope Hicks i nekoliko drugih suradnika, na koronavirus je pozitivna i Kayleigh McEnany, glasnogovornica Bijele kuće. Donald Trump na Twitteru je objavio da će večeras napustiti medicinski centar Walter Reed u Marylandu.

Za 21 sat po našem vremenu najavljeno je obraćanje liječnika Donalda Trumpa koji bi trebali dati nove informacije o njegovom stanju.

Predsjednik Trump je u međuvremenu na svojem Twitteru objavio da pola sata iza ponoći po našem vremenu napušta bolnicu Walter Reed.

“Danas u 18.30 sati ću napustiti sjajni Walter Reed medicinski centar. Osjećam se stvarno dobro! Nemojte se bojati COVID-a. Ne dopustite da upravlja vašim životom. Razvili smo, pod Trumpovom administracijom, neke odlične lijekove i znanja. Osjećam se bolje nego prije 20 godina!“, poručio je na Twitteru.



Pozitivna i glasnogovornica

Glasnogovornica Bijele kuće, Kayleigh McEnany, testirana je i pozitivna na COVID-19, tri dana nakon hospitalizacije američkog predsjednika Donalda Trumpa.

“Nakon što sam svakog dana od četvrtka sustavno bila negativna nakon testiranja na COVID-19, u ponedjeljak sam pozitivna, ali bez simptoma”, napisala je na Twitteru i precizirala da odlazi u karantenu.

Virus je nakon predsjednika, njegove supruge Melanie, njegove bliske savjetnice Hope Hicks i nekoliko drugih članova njegove ekipe, zahvatio i Kayleigh McEnany koja je na prestižnoj poziciji tajnice za tisak Bijele kuće.

To je objavljeno tri dana nakon kakofonske objave o zdravstvenom stanju američkog predsjednika, što je dodatno pojačalo utisak da Bijela kuća nije poduzela sve mjere protiv epidemije.

Kayleigh McEnany je više puta posljednjih dana bez maske brifirala novinare u Bijeloj kući.

Napisao više od dvadeset tvitova

Trump je rano ujutro objavio gotovo 20 tvitova, većinom o predsjedničkim izborima u studenom.

Neki aspekti njegove bolesti i dalje su nejasni. Liječnici su objavili da mu je zasićenost krvi kisikom dva puta pala i da je najmanje jednom dobio kisik. Imao je povišenu temperaturu, ali nije rečeno koliko. Njegov liječnik Sean Conley rekao je da liječnički tim očekuje nove nalaze funkcije njegovih pluća. Trump dobiva steroid koji se inače daje u teškim slučajevima te petodnevnu terapiju antivirusnim lijekom remdesivirom. Dobio je i koktel antitijela.

Trump je u vojnu bolnicu Walter Reed nedaleko od Washingtona smješten u petak. U nedjelju je nakratko izišao iz bolnice i provozao se automobilom kako bi pozdravio pristaše okupljene ispred bolnice.

Liječnički tim povremeno iznosi optimistične ocjene o njegovu zdravstvenom stanju, zbunjujući time javnost, posebice ako se tomu doda odbijanje Bijele kuće da ulazi u pojedinosti.

Trump često nije nosio masku u javnosti i sudjelovao je na velikim skupovima. Nije još utvrđeno kada se točno zarazio.

Potvrđeno je da je pozitivan u četvrtak, a samo nekoliko sati prije toga sudjelovao je na skupu za prikupljanje novca u New Jerseyju.

Komentari