Trump se vraća na političku scenu govorom na najvećemu američkom godišnjem skupu konzervativaca

Screenshot

Donald Trump u nedjelju se vraća na političku scenu govorom na najvećemu američkom godišnjem skupu konzervativaca u Orlandu, odlučan u nakani da vrati kontrolu nad oslabljenom republikanskom strankom koja se pita postoji li mogućnost da bivši američki predsjednik osvoji izbore 2024. godine.

Trump će javno govoriti na tribini prvi put otkad je otišao iz Bijele kuće, u sklopu godišnjeg skupa predstavnika američke konzervativne stranke, koja je otvorena u petak u floridskome gradu Orlandu.

Bivši američki predsjednik na Floridi je na poznatom terenu – sve je prepuno zastavica, kapa i ostalih predmeta na kojima je ispisano Trumpovo ime, a na ulazu u glavnu dvoranu postavljen je zlatni kip koji prikazuje republikanskog milijardera.

No u Republikanskoj stranci je nakon napada na Capitol Hill ipak došlo do podjela među članovima.Nakon četiri godine Trumpova mandata, republikanci su izgubili kontrolu nad Kongresom i Bijelom kućom. Napad i pobuna na Kapitolu neslavan su dio mandata Donalda Trumpa protiv kojega je podignuta optužnica zbog poticanja nereda.

Njegove saveznike i protivnike zanima odgovor na isto pitanje: hoće li 74-godišnji milijarder u nedjelju objaviti vijest o ponovnoj kandidaturi za predsjednika Sjedinjenih Država 2024. godine?

Organizatori smatraju da to vjerojatno neće učiniti izravno, no ova bi se tema mogla pojaviti u neizravnom obliku.

U svojem prvom govoru nakon 20. siječnja, Donald Trump će govoriti o “budućnosti Republikanske stranke i konzervativnog pokreta”, rekao je AFP-u izvor blizak bivšem predsjedniku.

“Nećemo stvarati nove stranke, nećemo dijeliti svoju moć. Bit ćemo ujedinjeni i moćni kao nikada prije”, dio je Trumpova govora čiji transkript posjeduje Fox News. Njegov govor predviđen je za 15.40 sati (21.40 po srednjoeuropskom vremenu).

Trump bi trebao govoriti i o problemima imigracije te kritizirati “katastrofalnu politiku” svojega demokratskog nasljednika i političkog protivnika, Joe Bidena.

Komentari