Trump: Schiff još nije platio cijenu za svoje postupke

Gage Skidmore, flickr

Donald Trump rekao je u nedjelju da glavni tužitelj na suđenju u Senatu, demokrat Adam Schiff još “nije platio cijenu” za svoje postupke, što je Schiff ocijenio kao prijetnju.

“Prevrtljivi Adam Schiff je KORUMPIRAN POLITIČAR i vjerojatno jako bolestan čovjek. Još nije platio cijenu za ono što je učinio našoj zemlji”, napisao je Trump na Twitteru poigravajući se engleskom riječi za prevrtljiv (shifty) s prezimenom demokrata.

Upitan u emisiji NBC-a “Meet the Press” smatra li Trumpovu izjavu prijetnjom, Schiff je odgovorio da “misli kako je to bila namjera”.

Predsjednik Odbora za obavještajne poslove Zastupničkog doma i glavni tužitelj na suđenju Trumpu u Senatu, Shiff ima ključnu ulogu u postupku opoziva koji su pokrenuli demokrati.



Schiff i drugi tužitelj, predsjednik Odbora za pravosuđe Zastupničkog doma, Jerry Nadier trebali su svojim trodnevnim izlaganjima uvjeriti senatore da je Trump zloupotrijebio ovlasti te da ga je potrebno smijeniti.

Republikanci imaju većinu u Senatu, a potrebna je dvotrećinska većina za opoziv predsjednika, zbog čega je mala vjerojatnost da će do opoziva doći.

Dok su neki republikanski senatori rekli da je Schiff bio učinkovit, čini se da većinu ipak nije uspio u to uvjeriti.

Zastupnik iz Kalifornije, bivši savezni tužitelj, često je bio meta Trumpovih napada i republikanaca u Kongresu.

Trumpovi odvjetnici –  savjetnik Bijele kuće Pat Cipollone, osobni Trumpov odvjetnik Jay Sekulow, Kein Starr, bivši neovisni savjetnik čija je istraga utrla put za proces opoziva Billa Clintona te umirovljeni profesor prava na sveučilištu Harvard Alan Dershowitz – u subotu su počeli iznositi argumente u Senatu te tvrde da su napori demokrata da smjene predsjednika “vrlo, vrlo opasan” presedan u izbornoj godini.

Komentari