Trump priprema veliki povratak: Možda me nema na Twitteru ili u Ovalnom uredu, ali sam još uvijek glavni

Gage Skidmore, flickr

Tijekom uvodnog obraćanja posljednjeg dana konferencije Konzervativaca za političku akciju (CPAC) koja će se održati ovog vikenda, očekuje se da će bivši predsjednik Donald Trump iznijeti viziju budućnosti Republikanske stranke te izjaviti da je on “možebitni kandidat za predsjedničke izbore 2024. godine”, rekli su Trumpovi saveznici za Axios.

Prema riječima neimenovanog dugogodišnjeg savjetnika, Trump će u predstojećem govoru 28. veljače “pokazati snagu”, a poruka koju namjerava prenijeti je: “Možda me nema na Twitteru ili u Ovalnom uredu, ali sam još uvijek glavni”.

Bit će to prvi službeni govor Donalda Trumpa nakon odlaska iz Bijele kuće te se očekuje da će tom prilikom najaviti svoj povratak na političku scenu.

U međuvremenu, Trumpov bivši savjetnik Jason Miller za Axios je izjavio da je “Trump zapravo Republikanska stranka”.



“Kada napadnete Trumpa, napadate temelje Republikanske stranke”, rekao je. Ovog vikenda je Miller za Newsmax rekao da će Trump tijekom svog govora na CPAC-u govoriti o budućnosti Republikanske stranke i “lekcijama koje smo naučili 2020. godine”.

“Vidjeli smo kako je predsjednik Trump dobio rekordnu količinu afroameričkih i latinoameričkih glasača, veći broj nego što smo do sada imali u modernoj republikanskoj predsjedničkoj povijesti. Moramo održati ove glasače koji sudjeluju u stranci”, poručio je.

Axios je sugerirao da će se Trumpovi savjetnici ovog tjedna sastati s njime u Mar-a-Lagu kako bi razgovarali o njegovim sljedećim političkim potezima, posebno uoči izbora za dio Kongresa 2022. godine.

Iako postoje brojne špekulacije u vezi s Trumpovim političkim ambicijama, ankete provedene među republikancima pokazuju da je on i dalje njihov najčešći izbor za kandidata za 2024. godinu. Nedavna anketa koju je proveo Politico, u suradnji s podatkovnom tvrtkom Morning Consult, pokazala je da 59 posto republikanskih birača vjeruje da bi Trump u budućnosti trebao igrati “glavnu ulogu” u Republikanskoj stranci, prenosi Jutarnji list.

Komentari