Trump pozvao Amerikance da se okupe za Dan zahvalnosti, a Biden da ostanu doma

Twitter

Izabrani demokratski predsjednik Joe Biden i aktualni republikanski predsjednik Donald Trump u četvrtak, kao i milijuni Amerikanaca, Dan zahvalnosti slave kod kuće. 

Biden praznik slavi u malom obalnom gradiću u Rehobothu u saveznoj državi Delaware gdje on i supruga imaju vikendicu. U gostima im je kći Ashley Biden sa suprugom, liječnikom Howardom Kreinom.

Bivši potpredsjednik u dva mandata Baracka Obame je sa suprugom Jill povodom Dana zahvalnosti objavio videoporuku na svom Twitter profilu.

Rekao je kako njegova obitelj inače ima veliko okupljanje na otoku Nantucketu u saveznoj državi Massachusettsu, no da su ove godine zbog pandemije ostali u Delawareu te da će “za blagdanskim ručkom“ imati manju skupinu ljudi.


U obraćanju naciji koja je u pandemiji izgubila 260 tisuća života, Biden je poručio kako Amerikanci ostankom doma čine “zajedničku žrtvu za cijelu državu“, prenosi Reuters.

“Znam da mnogi od nas nisu ovako zamišljali naše blagdane. Znamo da je mali čin ostanka kod kuće dar drugim Amerikancima“, rekao je Biden koji će prisegnuti 20. siječnja.

“Znam da bolji dani dolaze“, zaključio je.

S druge strane Trump voli slaviti blagdane u svom resortu Mar-a-Lago na Floridi, no u četvrtak je ostao na području prijestolnice. Prošle godine je povodom Dana zahvalnosti iznenadno posjetio Afganistan gdje je poslužio tradicionalnu puricu američkim vojnicima.

Za razliku od Bidena koji je pozvao na oprez zbog koronavirusa, Trump je Amerikance pozvao da se okupe povodom blagdana.

“Pozivam sve Amerikance da se okupe u svojim domovima i mjestima štovanja te da se pomole i zahvale Bogu na mnogim blagoslovima“, priopćio je američki predsjednik koji je prošli mjesec i sam prebolio koronavirus.

Trump je često ignorirao upozorenja zdravstvenih dužnosnika, pa je u vrijeme pandemije u Bijeloj kući održavao velike skupove, a mnogi njegovi gosti odbijali su nositi maske.

Komentari