Trump ponovio poruke građanima da se ne boje koronavirusa: Ne dopustite da zavlada nad vama i preuzme vaše živote

Profimedia

Američki predsjednik Donald Trump je u ponedjeljak po lokalnom vremenu, nakon povratka u Bijelu kuću iz bolnice u kojoj je zbog oboljenja covidom-19 proveo gotovo četiri dana, ponovio poruke građanima da se ne boje koronavirusa te da ne dopuste da im zavlada životima.

Nedugo nakon što je napustio vojnu bolnicu kod Washingtona te se helikopterom vratio u Bijelu kuću, Trump je na Twitteru objavio video snimljen u Bijeloj kući, u kojem je na početku pohvalio liječnike i medicinske sestre u zdravstvenoj ustanovi u kojoj je boravio.

Osim što je ponovio da je mnogo naučio o koronavirusu, Trump je ponovio i ranije poruke o tome da se koronavirusa ne treba bojati.

“Jedna stvar je sigurna. Ne dopustite da zavlada nad vama i preuzme vaše živote, ne bojte se, pobijedit ćete ga”, rekao je Trump, koji je građanima poručio i da izađu van, no i da budu oprezni.



Ustvrdio je da je SAD najbolja zemlja na svijetu koja ima najbolju medicinsku opremu i lijekove, a kada je riječ o cjepivu, rekao je da ono dolazi “momentalno”.

Izjavio je i da je bolnicu mogao napustiti još prije dva dana jer se osjećao sjajno, bolje no u zadnjih 20 godina, a iako kaže da to ne zna, izrazio je nadu da je sada “možda i imun” na koronavirus.

Trump je u petak objavio da je zaražen koronavirusom te je kasnije toga dana prebačen u vojnu bolnicu Walter Reed kod Washingtona, dok je u ponedjeljak najavio da će kasnije tijekom dana napustiti bolnicu, pri čemu je građanima poručio i da se ne boje covida-19.

“U 18,30 sati izlazim iz sjajne bolnice Walter Reed. Osjećam se jako dobro! Ne bojte se covida-19. Ne dopustite da vam upravlja životom. Pod Trumpovom administracijom razvili smo odlične lijekove i stekli odlična znanja. Osjećam se bolje nego prije 20 godina”, napisao je Trump ranije na Twitteru.

Inače, osim Trumpa, koronavirus je zahvatio i njegovu suprugu Melaniju, bliske savjetnice Hope Hicks i nekoliko drugih članova njegove ekipe, kao i glasnogovornicu Kayleigh McEnany.

Kako je Trumpov medicinski tim rekao novinarima ispred bolnice, američki predsjednik u posljednjih više od 72 sata nije imao temperaturu, a razina kisika u organizmu mu je normalna.

Međutim, liječnici su odbili odgovarati na pitanja o bilo kakvim posljedicama koju bi bolest mogla imati na Trumpova pluća, ili pak otkriti kada je posljednji put bio negativan na koronavirus.

Komentari