Trump: Ova administracija neće ići u zatvaranje zbog koronavirusa

Foto: Profimedia

Donald Trump rekao je u petak da njegova administracija neće odrediti zatvaranje zbog koronavirusa, ali se čini da je svojim riječima dao naslutiti da se u njega uvlači sumnja u konačni rezultat izbora na kojima zasad nije priznao poraz, javio je BBC.

“Ova administracija neće ići u ‘lockdown’ … što god se dogodilo u budućnosti – a tko zna koja će administracija to biti, pretpostavljam da će vrijeme pokazati – ali mogu vam reći da ova administracija neće ići u ‘lockdown'”, rekao je dosadašnji američki predsjednik govoreći o pandemiji koronanvirusa.

Radi se o njegovom prvom obraćanju javnosti nakon što je prije tjedan dana Joe Biden proglašen pobjednikom izbora održanih 3. studenoga. Trump ne priznaje poraz.

U petak je objavljeno da je Joe Biden osvojio 306 elektora a Trump 232 elektora.



Trump je govorio o operaciji Warp Speed, planu o razvoju, proizvodnji i distribuciji lijekova i cjepiva protiv covida-19.

“Nikada nije ovako brzo došlo do medicinskog napretka ovakvog opsega”, rekao je, pripisujući zasluge za razvoj cjepiva svojoj administraciji.

Ranije ovog mjeseca američki laboratorij Pfizer i njemački BioNTech ustvrdili su da je njihov kandidat za cjepivo “učinkovit 90 posto” protiv covida-19.

“Operacija Warp Speed je bez premca bilo gdje u svijetu”, rekao je, dodajući da autorizaciju po hitnom postupku za cjepivo očekuje iznimno brzo.

Milijuni doza bit će dostupni za osjetljive skupine već od sljedećeg mjeseca, naglasio je, a za čitavo stanovništvo u travnju.

Trump nakon svojeg izlaganja o operaciji Warp Speed nije htio odgovarati na novinarska pitanja.

Komentari