Trump najavio veto ako se ne ukloni članak o internetskoj odgovornosti: Vrlo opasan i nepravedan zakon

Twitter

Američki predsjednik Donald Trump izjavio je u utorak da će staviti veto na Zakon o odobrenju za nacionalnu obranu, težak 740 milijardi dolara, ako se ne ukloni savezna odredba koja štiti tehnološke tvrtke poput Facebooka i Twittera odgovornosti zbog sadržaja koji objavljuju korisnici.

“Ako vrlo opasan i nepravedan članak 230 ne bude u potpunosti ukinut kao dio Zakona o odobrenju za nacionalnu obranu bit ću prisiljen uložiti nedvosmisleno veto”, objavio je Trump na Twitteru u utorak kasno navečer.

Članak 230. štiti tehnološke tvrtke od odgovornosti zbog sadržaja koji objavljuju korisnici, a napadnut je od strane Trumpa i republikanskih zakonodavaca koji su kritizirali odluke o moderiranju sadržaja na internetskim platformama optužujući ih da guše konzervativne glasove.

Internetsko udruženje, koje uključuje Facebook, Amazon.com Inc, Google i Twitter tvrtke Alphabet Inc, osudilo je Trumpa.



“Ukidanje članka 230 samo po sebi predstavlja prijetnju nacionalnoj sigurnosti. Zakon ovlašćuje mrežne platforme za uklanjanje štetnog i opasnog sadržaja, uključujući teroristički sadržaj i dezinformacije”, ustvrdila je skupina.

Komentari