Trump je uložio još jednu žalbu: Nakon Michigana, želi zaustaviti prebrojavanje glasova i u Pennsylvaniji

Twitter

Donald Trump je uložio žalbu na sudu kako bi prekinuo prebrojavanje glasova u važnoj državi Pennsylvaniji, gdje je američki predsjednik u prednosti pred svojim izazivačem Joeom Bidenom, pokazuju djelomični rezultati, rekao je u srijedu voditelj Trumpova izbornog stožera.

“Oči sviju u zemlji uperene su u Pennsylvaniju, ali Pennsylvania broji listiće poslane poštom skrivena od pogleda i to mora prestati”, napisao je Bill Stepien u priopćenju. “Obratili smo se sudu kako bismo prekinuli prebrojavanje dok očekujemo veću transparentnost”, dodao je.

Trumpov izborni stožer je i od suda u Michiganu zatražio prekid prebrojavanja glasova na predsjedničkim izborima u toj američkoj saveznoj državi. “Podnijeli smo tužbu pred Žalbenim sudom Michigana kako bi se zaustavilo prebrojavanje glasova sve dok nam se ne omogući odgovarajući pristup. Također smo zatražili da se ponovno provjere svi listići koji su već prebrojani dok nismo imali pristup”, navodi se u priopćenju Trumpova stožera.

Zasad nema jasnog pobjednika u Michiganu koji osigurava 16 elektorskih glasova. Demokratski kandidat Biden nalazi se u toj saveznoj državi u maloj prednosti pred Trumpom, čiji je stožer također zatražio novo prebrojavanje glasova u Wisconsinu, saveznoj državi u kojoj je Biden isto tako u minimalnoj prednosti.



Komentari