Trump ima blage simptome nalik prehladi, Pence je negativan, a Pelosi čeka rezultat testa

Twitter

Američki predsjednik Donald Trump ima blage simptome covida-19, a potpredsjednik Mike Pence negativan je, prenosi u petak The New York Times pozivajući se na dobro obaviještene izvore.

Trump ima simptome koji nalikuju prehladi, kazao je jedan izvor.

Trump je u četvrtak nazočio na događaju u svojem golf klubu u Bedminsteru u New Jerseyju na kojem je bio u kontaktu s oko stotinu ljudi i izgledao je letargično, rekao je jedan sudionik skupa na kojem su se prikupljali dobrotvorni prilozi.

Osoba dobro upoznata s njegovim zdravstvenim stanjem kazala je da je Trump u jednom trenutku zaspao na letu u srijedu navečer kojim se vraćao sa skupa u Minnesoti.



Dužnosnik Bijele kuće rekao je da se u četvrtak navečer još uvijek razgovaralo o tome kako će ga se liječiti. Moguće je da će se Trump obratiti javnosti ili objaviti video kako bi dokazao građanima da vlada radi neometano.

Američki potpredsjednik Mike Pence, koji mijenja Trumpa ako se on previše razboli da bi obnašao dužnost, u petak je bio negativan na testu na koronavirus, navodi list.

Ako se i Pence razboli, dužnost po zakonu iz 1947. preuzima predsjednica Zastupničkog doma Nancy Pelosi, a nakon nje red je na državnom tajniku Mikeu Pompeu.

Pelosi je potvrdila da se u petak testirala i još čeka rezultate. Pompeo je u petak objavio da je negativan na koronavirus i da se dobro osjeća.

Peti na redu je ministar financija Steven Mnuchin, čija je glasnogovornica u petak na Twitteru objavila da je i on negativan.

Bijela kuća je objavila da su negativni i Trumpova kći Ivanka Trump i njezin suprug Jared Kushner.

Komentari