Trudeau koristi poznati meme Sandersa kako bi odvratio Kanađane od putovanja

Twitter

Bernie Sanders možda je poznatiji u američkom političkom kontekstu, no to nije spriječilo kanadskog premijera Justina Trudeaua da koristi sada poznati ‘meme’ senatora iz Vermonta da upozori ljude da ostanu kod kuće tijekom pandemije koronavirusa.

U subotu je Trudeau na Twitteru objavio fotografiju na kojoj održava konferenciju za novinare sa svog travnjaka, a u pozadini je fotomontažom ubačen sada globalno poznati Sandersov snimak sa šarenim vunenim rukavicama.

Viralna Sandersova fotografija koju je snimio fotograf AFP-a Brendan Smialowski na inauguraciji američkog predsjednika Joea Bidena prikazuje senatora kako u običnom kaputu sjedi pogrbljen na stolcu s prekriženim rukama u ogromnim vunenim rukavicama.

Otkad je fotografija snimljena, ljudi širom svijeta postavljaju Sandersa na poznata umjetnička djela i obiteljske fotografije.



Referirajući se na nedavni incident u kojem se njegov sin pojavio na prozoru dok je razgovarao s medijima, Trudeau je napisao: “Bila je jedna stvar kad je moj sin srušio moju konferenciju za tisak prije mjesec ili nešto više.”

“Ali ovo …” rekao je, misleći na Sandersovo navodno pojavljivanje s njim na slici. “Sada nije vrijeme za putovanje. Ostanite kod kuće – i pod tim mislim na vaš vlastiti dom.”

Sanders je posljednjih dana fotomontažom umetnut na željezno prijestolje iz “Igara prijestolja” i zajedno s Franklinom D. Rooseveltom, Winstonom Churchillom i Jozefom Staljinom na Jalti 1945. godine te na bezbroj drugih fotografija.

U petak je Trudeau upozorio Kanađane da ne putuju, rekavši kako bi mogla slijediti daljnja ograničenja pandemije koja bi otežala povratak kući s inozemnih putovanja.

 

 

 

Komentari