Tri osobe uhićene u protuterorističkoj akciji. Policija zaplijenila oružje, eksploziv i minsko-eksplozivna sredstva

Foto: MUP BIH/ilustracija

Zaplijenjeno je oružje, eksploziv i minsko-eksplozivna sredstva za koje u Tužiteljstvu BiH sumnjaju da su bili namijenjeni međunarodnom krijumčarenju i nezakonitim aktivnostima.

Najmanje tri osobe uhićene su u četvrtak u Bosni i Hercegovini po nalogu odjela za borbu protiv terorizma državnog tužiteljstva koje ih sumnjiči za ilegalnu trgovinu oružjem i eksplozivom.

Iz sjedišta Tužiteljstva BiH u Sarajevu priopćeno je kako su po njihovu nalogu pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) proveli racije i uhićenja u tri županije na području Federacije BiH.


Pritom je zaplijenjeno oružje, eksploziv i minsko-eksplozivna sredstva za koje u Tužiteljstvu BiH sumnjaju da su bili namijenjeni međunarodnom krijumčarenju i nezakonitim aktivnostima.

“Tijekom istrage prikupljene su informacije i dokazi da su uhićeni, koji su se ranije dovodili u vezu s radikaliziranim osobama, pribavili određenu količinu oružja i eksploziva, čija nabava i držanje građanima uopće nije dozvoljena, s namjerom da ta sredstva prokrijumčare u zemlje Europske unije gdje bi bila korištena za počinjenje kaznenih djela”, stoji u priopćenju.

Iz Tužiteljstva BiH su naveli kako zbog interesa istrage za sada ne mogu objaviti dodatne podatke o uhićenima niti njihovim planovima.

Komentari