Talijani ne skidaju masovno EU zastave niti je pomoć EU za Italiju izostala

redfish / Twitter

U redakciju portala Otvoreno. hr pristigao je zahtjev od strane portala Raskrinkavanje za ispravkom članka “EU NE NUDI POMOĆ ITALIJI Talijani razočarani, zastave EU zamijenili ruskim” koji je objavljen 25. ožujka 2020. godine.

EU NE NUDI POMOĆ ITALIJI Talijani razočarani, zastave EU zamijenili ruskim

Naime, u članku se navodi da su Kina, Kuba i Rusija poslali svoje liječničke timove u pomoć talijanskim liječnicima. Rusija je poslala devet aviona punih medicinske opreme i vozila za dezinfekciju. No, pomoći nije bilo niti iz jedne države Europske unije za Italiju koja je najteže pogođena epidemijom koronavirusa.



Sporan je dio u kojem se navodi da su Talijani, razočarani izostankom pomoći EU, “masovno skidali zastave Europske unije koje su bile izvješene na službenim institucijama. U brojnim gradovima u okolici Lombardije europske su zastave čak i zamijenjene ruskima.”

Navode i da nastale fotografije koje prikazuju muškarca kako diže kinesku zastavu ne odgovaraju tvrdnji da Talijani masovno skidaju zastave EU zbog izostanka solidarnosti EU te da su fotografije u medijima korištene na manipulativan način.

“Tri primjera skidanja zastava EU u mjestima van velikih gradova, od kojih je za jedan objašnjeno da je uobičajena sedmična procedura i tek simbolični gest, te drugi i treći koji su takođe usamljeni primjeri na izolovanoj lokaciji teško da se mogu smatrati masovnom pojavom, kao što mediji tvrde”, piše Raskrinkavanje.

Komentari