‘SVIMA SAM NAPRAVIO USLUGU’ Osuđenik na doživotni zatvor na smrt pretukao dva pedofila

ilustracija/screenshot, youtube

Zatvorenik iz Kalifornije u pismu je priznao da je u zatvoru nasmrt izmlatio dva pedofila, javlja Daily Mail. To se dogodilo, kako je sam napisao u pismu, samo dva sata nakon što je zatvorski savjetnik ignorirao njegovo upozorenje da bi mogao postati nasilan.

Johnatan Watson, osuđeni 41-godišnjak, priznao je da je 16. siječnja u Centru za liječenje ovisnosti u sklopu zatvora u Corcoranu udarcima u glavu ubio dvojicu muškaraca.

Zatvorenik David Bobb (48) umro je istoga dana, a Graham De Luis-Conti (62) tri dana kasnije u bolnici. Obojica su služila doživotnu zatvorsku kaznu zbog seksualnog napada na djecu mlađu od 14 godina.

“Ne možemo komentirati istragu koja je u tijeku”, rekla je Dana Simas, glasnogovornica zatvorskog sustava Kalifornije.



Sam Watson služi doživotnu kaznu zbog ubojstva 2009. godine.

Kaže da je zlostavljač provocirao

Watson u pismu medijima piše kako je šest dana nakon što je on došao, u isti zatvor smješten i zlostavljač djece. Watson je uvjeren da je muškarac izazivao druge zatvorenike gledanjem dječjeg programa na televiziji. Kaže da nije mogao spavati jer, kako je napisao, nije napravio ono što mu je instinkt nalagao da napravi. Dva sata prije napada kazao je zatvorskom savjetniku da ga se hitno vrati u neki zatvor s boljim osiguranjem jer će postati agresivan.

No savjetnik ga nije poslušao.

“No ovaj put netko drugi je pitao gleda li ovaj lik zbilja to ispred nas. Sjećam se da sam rekao: ‘Pustite to meni'”, napisao je. Pretukao ga je štapom.

Onda je odlučio potražiti stražara da mu prijavi što je napravio. Putem je, kako je rekao, sreo “poznatog krijumčara djece”

Shvatio sam da mogu svima napraviti uslugu“, napisao je.

“S obzirom na to da sam osuđen na doživotni zatvor, nemam što izgubiti. Ovi ljudi su noćna mora svih roditelja”, napisao je. Optužnica još nije podignuta, prenosi Index.

Komentari