Berlusconi u Zagrebu: Europi prijeti nam migrantska kriza i totalitarna komunistička Kina

Goran Mehkek/Cropix

Bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi, čija je stranka Forza Italija pripada grupaciji Europskih pučana govorio je danas na kongresu EPP-a u Zagrebu.

Naglasio je da Europa mora imati zajedničku migracijsku politiku, ali i snažnu vojsku. U tom se smislu pozvao na osnivače Europske unije.

“Oni su htjeli europu s jedinstvenom obrambenom politikom. Potrebno je ujediniti snage Europske Unije, kako bismo osigurali mjesto za stolom sa SAD-om, Kinom i Rusijom. Trebamo biti snažna vojna sila kako bismo odvratili valove migranta iz Afrike,” rekao je Berlusconi.

Pozvao se na kršćansku tradiciju Europe i slobodarske i demokratske vrijednosti.



“Mi smo Zapad, mi smo u Europi, mi smo oni koji nastavljaju kršćansku tradiciju, mi predstavljamo skup vrijednosti koje su proizašle iz ranijih vremena iz prošlosti. Govorim o demokraciji, kršćanstvu, židovskom nasljeđu, čovjeku koji je iznad države,” rekao je.

Slobodarski Zapad usporedio je s, kako kaže, totalitarnom komunističkom Kinom koja provodi, prema bivšem talijanskom premijeru, plan svjetske gospodarske i političke dominacije.

“Kina misli da prava pojedinca proizlaze iz države, a naša prava proizlaze iz naše slobode, mi smo građani a ne podanici kao što su ljevičari. Kinom su stoljećima vladale dinastije, gdje su građani bili podanici”, smatra Berlusconi.

Zato ne vjeruje u suradnju između Europe i Kine.

Kina je komunistička diktatura s hegemonijskim planovima za cijeli svijet, to treba govoriti našim građanima. To znači da tu postoji nepremostivi jaz koji im ne dozvoljava da surađuju s nama”, zaključuje Berlusconi.

Komentari