SVAKA ČAST Svećenik iz Berlina za samo jedan dan skupio gotovo 2 milijuna kuna za potresom pogođena područja

PIXSELL

Voditelj Hrvatske katoličke misije u Berlinu fra Zvonko Tolić pokrenuo je akciju pomoći za hrvatska područja stradala u potresu i u manje od 24 sata prikupljeno je nešto više od 234.000 eura, odnosno gotovo 1.800.000 kuna pomoći, preko servisa PayPal. 

“Kad sam saznao, otvorio sam svoj PayPal račun, objavio poziv na Facebook profilu i akcija je krenula u roku odmah. Jednostavno, kad je čovjek u nevolji, ne treba pretjerano razmišljati, nego brzo reagirati. Od naše vjere nema ništa ako pasivno promatramo nevolju”, rekao je za portal Bitno.net.

Dodaje kako je očekivao maksimalno 20 tisuća eura, ali se već u prvih pola sata prikupio ogroman iznos. “Sada imamo preko milijun kuna pomoći i Bogu hvala da smo prikupili ozbiljan novac”.

Navodi da osim Hrvata, uplaćuju i Turci, Grci, Englezi,… te se uplaćuje od jednog centa do više tisuća eura.



“Uza sve nevolje, ova nesretna 2020. posljednjim trzajima se okomila na Petrinju, Sisak… Nikad kraja patnjama našeg naroda… Ne dajmo se! Budimo braća i sestre u nevolji i pomozimo unesrećenima. Naknadno ćemo vidjeti gdje je pomoć najpotrebnija i to s vama podijeliti!”, napisao je u objavi na Facebooku.

Uza sve nevolje, ova nesretna 2020.-ta posljednjim trzajima se okomila na Petrinju, Sisak… Nikad kraju patnjama našeg…

Objavljuje Zvonko TolićUtorak, 29. prosinca 2020.

 

Komentari