SUKOB U KABULU! U pucnjavi u zračnoj luci sudjelovale zapadne sile, afganistanski stražari i nepoznati napadači. Jedan stražar poginuo, a trojica ranjena

Afganistan/ilustracija

Pred sjevernim vratima zračne luke u Kabulu u ponedjeljak ujutro došlo je do oružanog sukoba između zapadnih snaga, afganistanskih stražara i nepoznatih napadača. U pucnjavi je jedan afganistanski stražar poginuo, a trojica su ranjena, objavile su njemačke oružane snage, a prenosi Reuters.

U tom su sukobu sudjelovale američke i njemačke snage, objavila je njemačka vojska na Twitteru. No, nisu istaknuli je li poginuli Afganistanac jedan od talibanskih boraca raspoređenih za čuvanje zračne luke.

Podsjetimo, tisuće Afganistanaca i stranaca i dalje pokušavaju se probiti u zračnu luku kako bi pobjegli od talibanske vladavine.

Inače, od kako su talibani 15. kolovoza zauzeli glavni grad Afganistana kabulska zračna luka poprište je kaosa. S druge strane, američke i međunarodne snage pokušavaju evakuirati strane državljane i ugrožene Afganistance.

Strane snage u Afganistanu nisu zatražile produženje roka od 31. kolovoza za napuštanje zemlje, rekao je u ponedjeljak talibanski dužnosnik, nakon što je predsjednik Joe Biden rekao da bi američke trupe mogle ostati duže kako bi nadzirale “tešku i bolnu” evakuaciju.

Komentari