Sudjelovala na natjecanju za Miss Hitler, pa osuđena na tri godine zatvora

Twitter

Alice Cutter, 24-godišnja bivša natjecateljica izbora Miss Hitler, osuđena je na tri godine zatvora zbog pripadanja zabranjenoj ultradesničarskoj grupi Nacionalna akcija (NA) u Velikoj Britaniji.

Njezin bivši partner, 25-godišnji Mark Jones, također je osuđen zbog pripadanja terorističkoj organizaciji, na pet i pol godina zatvora.

Par iz Yorkshirea osuđen je zajedno s još dvojicom neonacista, 24-godišnjim Garryjem Jackom i 19-godišnjim Connorom Scothernom. Jacku je izrečena kazna od četiri i pol godine zatvora, dok je Scothern osuđen na godinu i pol dana zatvora.

Alice je pod nadimkom Buchenwald Princess (aluzija na zloglasni koncentracijski logor) tražila mlade djevojke koje bi htjele postati dio organizacije. Pod istim imenom prijavila se na natjecanje Miss Hitler, izbor najljepše nacistice na društvenim mrežama.



Na suđenju u ožujku negirala je da ikada bila članica NA-a, iako je prisustvovala skupovima na kojima su nosili transparente s natpisom “Hitler je bio u pravu”, piše CNN.

Jones je bio lider i strateg, koji je igrao značajnu i aktivnu ulogu, rečeno je na sudu. Jack je prisustvovao gotovo svakom sastanku skupine, dok je Scothern trebao postati budući lider.

Ekstremna ultradesničarska grupa zabranjena je u prosincu 2016. kao rasistička, antisemitska i homofobična, prenosi Index.

Komentari