STRAVA U NJEMAČKOJ Vozač uletio u pješačku zonu i ubio više ljudi, među mrtvima je i dijete

profimedia

Više ljudi je u pješačkoj zoni u njemačkom gradu Trieru udario je automobil, javlja Deutsche Welle pozivajući se na lokalnu policiju.

Detalji događaja su zasad još nejasni, ali policijski glasnogovornik rekao je agenciji dpa da je napadač priveden, potkrepljujući izvještavanje lokalnih medija.

Uhićen je 51-godišnji Nijemac s mjestom prebivališta u jednom od okruga Triera. Policija opisuje da je kroz pješačku zonu ljude gazio “namjerno i ne birajući”.

Televzijske kuće koje prate razvoj situacije u Trieru navode da je smrtno stradalo četvero ljudi, od kojih jedno dijete. Riječ je o podacima koje policija službeno nije potvrdila. Zemaljska kriminalistička služba Falačkog Porajnja naziva napad automobilom “užasnim zločinom”. No, policija službeno ostaje pri potvrdi da je riječ o “više od dvije smrtno stradale osobe”.



Was in#Triergeschehen ist, ist erschütternd. Die Gedanken sind bei den Angehörigen der Todesopfer, bei den zahlreichen Verletzten und bei allen, die in diesem Moment im Einsatz sind, um die Betroffenen zu versorgen.

— Steffen Seibert (@RegSprecher)December 1, 2020

Niz političara iz vrha vlasti ove pokrajine pohitao na mjesto tragedije. Glasnogovornik savezne vlade Steffen Seibert objavio je na Twitteru: “Ovo što se dogodilo u Trieru, potresno je.”

—————————

16:32 U međuvremenu stižu prve službene fotografije svjetskih agencija s mjesta zločina u Trieru.

Komentari