SRPSKO MINISTARSTVO ZDRAVSTVA UPOZORAVA U Srbiji počeo četvrti val koronavirusa

Foto: Zoe Sarlija/PIXSELL

Nakon neprekidnog rasta zaraženih proteklih dana, Srbija je u petak premašila 1000 novozaraženih koronavirusom, a zdravstvene vlasti prijavile su i šest smrtnih slučajeva dok dužnosnici upozoravaju da je četvrti val koronavirusa već započeo.

Srbija je posljednji put imala više od tisuću zaraženih na dnevnoj razini 12. svibnja kada je registrirano 1046 slučajeva zaraze, a od tada je uslijedio silazni trend, da bi ih sredinom lipnja bilo šezdesetak dnevno.

Od početka epidemije testirano je više od 4,8 milijuna‬ uzorka, a od 730.222‬‬ registrirana slučaja zaraze službeno je prijavljeno 7158 smrtnih ishoda povezanih s Covidom-19, što je stopa smrtnosti od 0,98 posto.

Srbija je neznantno premašila polovicu cijepljenih u ukupnoj populaciji – 50,4 posto, što stručnjaci ne smatraju dostatnim da bi se izbjegle ozbiljnije posljedice koje može donijeti četvrti val korone.



Državni tajnik u ministarstvu zdravstva Mirsad Đerlek već je najavio da će među prvim mjerama biti ograničenje broja ljudi na skupovima, a sada je gornja granica 500 osoba.

Komentari