SRPSKI MEDIJI Hrvatska će dati jamstva Haagu za puštanje Tačija!

Srpski mediji pišu da je saborska zastupnica Ermina Ljekaj Prljaskaj izjavila da Hrvatska podržava Kosovo i da bi mogla osigurati jamstva za puštanje Hašima Tačija i drugih haških pritvorenika, a potencijalno i platiti ista.

“Postoji mogućnost da Hrvatska da garanciju, za sada nema službene potvrde. Vjerujem da je Hrvatska raspoložena i u četvrtak će ministar vanjskih poslova posjetiti Ministarstvo vanjskih poslova u Prištini”, rekla je Ljekaj Prljaskaj u emisiji “Frontal” na T7, javlja srbijadanas.rs u članku koji nosi naslov “Hrvatska pripremila pakleni plan!”.

Između ostalog je rekla da Hrvatska lobira za liberalizaciju viznog režima za građane Kosova.

Bivši komandant OVK na području Košare, Hisen Beriša, izjavio je u nedjelju da nakon Slovenije i Austrije, Hrvatska nudi jamstva za haške optuženike.



Naveo je da se hrvatski predsjednik Zoran Milanović ponudio da bude jamac na Specijalnom sudu za puštanje bivšeg predsjednika Hašima Tačija i drugih kako bi se branili sa slobode, što znači da bi bilo kakva novčana jamstva bio spreman i platiti.

“Moj prijatelj iz Hrvatske rekao mi je da je  hrvatski predsjednik ponudio da bude jamac za puštanje na privremenu slobodu za sve koji su tamo”, rekao je Beriša, prenosi Direktno.

Komentari