ŠPANJOLSKA PRESTIGLA KINU PO BROJU ZARAŽENIH U posljednjih 24 sata umrlo je 812 osoba

Ilustracija Foto: Twitter

Španjolsko Ministarstvo zdravstva u ponedjeljak je objavilo da trenutno imaju 85.195 osoba pozitivnih na koronavirus te da je od posljedica zaraze preminulo 7.340 osoba. Također, u intenzivnoj njezi nalazi se 5.231 pacijent, a 16.780 je izliječeno.

U odnosu na nedjelju, Španjolska je zabilježila 6.398 novih slučajeva zaraze i 812 novih smrtnih slučajeva. Također, broj pacijenata u intenzivnoj njezi povećao se za 324, a broj izliječenih povećao se za 2.071.

Španjolska je po broju zaraženih sada prestigla i Kinu, te se smjestila na treće mjesto iza SAD-a i Italije.

Među žrtvama koronavirusa našla se i daleka rođakinja španjolskog kralja Filipa, princeza María Teresa od Bourbon-Parme, piše CNN. Tužnu vijest potvrdio je njezin brat prince Sixto Enrique. Princeza je preminula u četvrtak u Parizu, a imala je 86 godina. Sahranjena je u petak u Madridu. CNN dodaje da je ona prva pripadnica neke kraljevske obitelji koja je preminula od posljedica zaraze koronavirusom.



The Guardian javlja da je viši savjetnik premijera Velike Britanije Borisa Johnsona Dominic Cummings razvio simptome koji prate zarazu koronavirusom te da je ušao u izolaciju. Cummings će ostati u kontaktu s Uredom premijera, prenosi Jutarnji list.

Komentari