Šok u Srbiji: Na javnoj televiziji emitiran užasan sadržaj pun ubojstava i mučnih scena

Na srpskoj javnoj televiziji Pink, koja je inače jako bliska s autoritarnom rukom Aleksandra Vučića, posljednjih dana emitiraju se mučne scene iz istrage povezane s ubojstvom Veljka Belivuka poznatijeg kao Velja Nevolja.

Vučić šokira građane

Vučićev režim i nadalje nastoji ne samo šokirati vlastite građane, nego i na sve načine instrumentalizirati mafijaške zločine u vlastite političke svrhe i stavljajući ih u kontekst vlastitog mučeništva, ugroženosti i patnje za Srbiju. Nedavno uhićenje beskrupulozne i monstruozne kriminalne skupine oko Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja stalno se koristi u mučne političko-propagandne svrhe.

Tako je i sam Aleksandar Vučić prije nekog vremena rekao kako su kriminalci pravili “ćevape od ljudskog mesa” i jeli ih (tu je posebno “apostrofirao” Radivoja Zvicera, vođu crnogorskog kavačkog mafijaškog klana).

Postaje sve luđe

A sad su ministar unutarnjih poslova Aleksandar Vulin i bivši operativac jugoslavenske i srpske službe sigurnosti Boža Spasić na beogradskoj provučićevskoj komercijalnoj televiziji Pink javno pokazali mučne i odurne fotografije iz istrage, na kojima se vidi kako krv lipti na sve strane, slijeva se u kante, izmrcvarena tijela puna krvi, otkinute glave.


Osim toga, vidi se tijelo s nožem zabodenim u leđa, odsječena stopala i mnoge fotografije samog Velje Nevolje i njegovih najbližih suradnika Marka Miljkovića i Srđana Lakića, koji čak na nekim fotografijama poziraju s iznakaženim tijelima, uz osmijeh. Na jednoj od fotografija poziraju s izmrcvarenim muškarcem koji još daje znakove života, a kako je pojasnio Vulin – “malo kasnije će ga zaklati”.

Zašto on to uopće radi?

No smisao javnog obznanjivanja takvih užasnih fotografija na televiziji nije samo upozoravajuće pokazivanje bezočnosti i odioznosti krvoločnih mafijaša, nego prije svega stvaranje i formiranje “žrtvenog kulta ličnosti” srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića. Naime, Aleksandar Vulin, koji je najpoznatiji megafon Vučićeva režima, osim pokazivanju tih horor snimaka iz mobitela uhićenih mafijaša, najviše je pažnje posvetio ugroženosti Aleksandra Vučića.

“Znamo koliko su oni opasni i što im je cilj”, kaže Vulin o Velji Nevolji i pripadnicima njegova klana te nastavlja kako je “osnovni cilj da svojim izjavama bace ljagu na predsjednika Vučića, ali i nas ostale”.

“To su ubojice spremne na sve, koji pripremaju izjave za javnost kojima nastoje povrijediti prije svega predsjednika Vučića i njegovu obitelj”, nastavlja Vulin. On kaže kako zna da će izmišljotinama i lažima ugroziti predsjednika Vučića, i to napadajući njegovu obitelj. Podsjetimo da su Vučićev brat Andrija te sin Danilo često bili viđeni, pa i fotografirani u društvu mnogih ljudi iz beogradskog podzemlja, pa je bitno prevenirati stvari i spriječiti političke skandale. Vulin šalje poruku da se “od monstruma prave heroji”, a upozorava navijače Partizana “i vi ste mogli biti bačeni u mašine za mljevenje mesa”.

Ovdje moramo podsjetiti na to da sam Vučićev i Vulinov režim od mnogih osuđenih ratnih zločinaca pravi nacionalne heroje, poput Ratka Mladića, Veselina Šljivančanina ili Radovana Karadžića, a da je Vojislav Šešelj gotovo svakodnevni gost srbijanskih televizija, piše Jutarnji list.

Komentari