Slovenija uvodi strože mjere na granici s Hrvatskom?

Ilustracija Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

U Sloveniji je u zadnja 24 sata na koronavirus testirano 1198 osoba te je potvrđen 21 novi slučaj zaraze, osam više nego dan ranije, potvrdila je slovenska vlada.

Slovenski ministar zdravstva Tomaž Gantar kaže kako se traže rješenja jer situacija nije najbolja ni u Sloveniji, a ni u Hrvatskoj, prenosi HRT.

Najavio je da će se tijekom dana ili sutra donijeti novi pravilnik o postupanjima na granici, a razmišljaju i o ponovnom uvođenju karantene za strance koji ulaze u Sloveniju. Na čije će se državljane to odnositi, još se odlučuje.

Kazao je da se vrlo vjerojatno može očekivati pooštravanje mjera na granici s Hrvatskom, a možda i s Mađarskom.



Više bi se trebalo znati danas nakon 17 sati, kada vlada ima konferenciju za novinare, javljaju slovenski mediji.

U Sloveniji je u zadnja 24 sata potvrđen 21 novi slučaj zaraze. To je najveći broj dnevnih novih zaraza sve od 16. travnja kad je bilo 36 pozitivnih testova.

Trenutno je u Sloveniji hospitalizirano 9 bolesnika zbog covida-19, što je jedan više nego prethodni dan, no nijedan među njima ne treba intenzivno liječenje.

Ukupan broj potvrđenih zaraza od početka epidemije sa zadnjim se podacima povećao na 1634, dok broj umrlih među zaraženima i dalje ostaje 111 jer nije bilo novih smrtnih slučajeva među zaraženim osobama.

Komentari