Slovenija: Uhićena dvojica liječnika koji su izadavali lažne covid potvrde

Foto: Facebook

U Sloveniji su u utorak privedena dva liječnika osumnjičena za izdavanje potvrda za rad bez pregleda osoba, uz novčanu naknadu, a za novac su izdavali i lažne covid potvrde.

Akciju koja se u utorak odvijala na području policijskih uprava Ljubljane, Celja, Novoga Mesta, Murske Sobote, Kranja i Nove Gorice vodili su mariborski kriminalisti, a priopćeno je da se radilo o predkaznenom postupku istrage gospodarskog kriminala, prenosi Jutarnji.hr

Neslužbeno, u središtu istrage je korupcija u zdravstvu, a potvrđeno je da je pod istragom više osoba i ustanova, dok su za sada privedene dvije osobe, obojica liječnici.

Istraga je usmjerena u sumnju zloporabe službenog položaja, uzimanja i davanja mita, a u postupku su dva liječnika, potvrdila je popodne policija u Mariboru.


Obojica su već kršila propise s područja medicine rada, prometa i sporta, izdavanjem lažnih potvrda o zdravstvenoj sposobnosti, a u zadnje vrijeme i lažnih covid potvrda, i jedno i drugo za novac, odnosno mito, potvrdio je u izjavi novinarima šef mariborskih kriminalista Beno Meglič.

Sumnja se da su u nekoliko godina na taj način dobili barem milijun eura protupravne imovinske koristi, ustvrdio je Meglič, rekavši da će biti predani sucu istrage.

Komentari