Slovenija podiže prijavu pred EU protiv Gorjana Tozija, a Hrvatska?

Twitter

Ivan Brodić objavio je na društvenim mrežama kako slovenski europarlamentarci podižu prijavu protiv Gorjana Tozija zbog njegovih kontroverznih riječi prema Janezu Janši.

“Slovenski europarlamentarci pred EU podižu prijavu protiv Gorjana Tozija. Traže da ga se, zbog toga sto je Janeza Janšu i Andreja Plenkovića nazvao fasištima, proglasi istovjetnim ruskom ili kineskom tvorcu fake newsa, antieuropskim hibridnim ratnikom, i da se reagira sankcijama temeljem eurodirektive.

Hoće li Nikola Dimitrov sada reagirati? A Zaev? A Stevo Pendarovski?

Hoće li se priključiti hrvatski europarlamentarci? Karlo Ressler?”, piše Brodić uz makedonski članak Lider.



Podsjetimo, Tozija je nedavno hrvatsku Vladu i HDZ, ali i Janeza Janšu nazvao fašističkima, a uz to je iznio još neke kontroverzne tvrdnje. Povod takvim komentarima bio je Brodićev tekst, koji smo objavili na portalu Otvoreno.

Ništa novo u eksperimentalnoj državi nekad znanoj kao Makedonija

Slovenija je nakon toga izdala prosvjednu notu Makedoniji, dok je Hrvatska kasnila s reakcijom, ali je je na kraju osudila. Kasnije je Brodić uputio i otvoreno pismo Radi Šerbeđiji koji je dao podršku Toziji.

BRODIĆ UPUTIO OTVORENO PISMO RADI ŠERBEDŽIJI ‘Ljudino, a što ćemo sada? Jesmo li mi ti kauboji s kojima Tozija ima problema?

Komentari