Slaven Blažević kojega je policija brutalno pretukla u Mostaru je sin mučki ubijenog Hrvata u Trusini

screenshot

Bosanskohercegovački portal Pogled.ba objavio je u nedjelju video koji je, prema njihovim tvrdnjama, snimljen u Mostaru, a koji prikazuje policajce kako na ulazu zgradu tuku mladića.

Navode kako se mladić Slaven Blažević, vraćao u stan oko 23 sata u subotu te prekršio policijski sat koja je na snazi u ovom bosanskohercegovačkom kantonu zbog pandemije koronavirusa.

Nakon brutalnog premlaćivanja od strane policije, odvezen je u PU Mostar gdje mu napisana kazna za kršenje mjere policijskog sata i pušten je sam u pola noći da pješači doma bez medicinskog pregleda. Nakon što mu je pozlilo mladić se sam javio na u hitnu službu Mostarske bolnice gdje su mu utvrđene ozljede uzrokovane premlaćivanjem.

Scenu premlaćivanja osim nadzornih kamera na ulazu zgrade snimili su i stanari iz susjednog ulaza.



https://www.youtube.com/watch?v=ax76xrIzpts

Blažević kasnije potvrdio navedeno

Blažević, je kasnije u razgovoru za navedeni portal ispričao svoju stranu priče u kojoj potvrđuje kako se policijski napad na njega dogodio, kao i sve ostalo što je uslijedilo.

Blažević je između ostaloga izrazio zadovoljstvo što su incident zabilježile sigurnosne kamere, te je izrazio sumnju kako bi u protivnom njegovo premlaćivanje od strane policije bilo zataškano. Također Blažević je potvrdio kako je angažirao odvjetnika i najavio tužbu protiv dvojce policajaca Jusufa Penave i Armina Vrače koja su ga brutalno pretukla, a koje je MUP suspendirao.

Prosvjed protiv policijske brutalnosti

U ponedjeljak popodne više stotina Mostaraca okupilo se na prosvjedu protiv policijske brutalnosti nad Blaževićem ispred policijske postaje i sjedišta MUP-a u centru Mostara.

Okupljeni prosvjednici istaknuli su i transparent ‘Tata, strah me policije’ ispred zgrade županijskog ministarstva unutarnjih poslova. Okupljanje  je proteklo mirno, te su se nakon izvjesnog vremena prosvjednici razišli. Lokalni mediji izvještavaju kako su se policajci koji su osiguravali zgrade sjedišta MUP-a i Policijske uprave u Mostaru, solidarizirali s prosvjedima.

Sin mučki ubijenog Hrvata u Trusini

Ovaj slučaj premlaćivanja je dobio ne težini i zbog činjenice da su policajci Bošnjaci dok je pretučeni Blažević sin Željka Blaževića, mučki ubijenog Hrvata u Trusini kojega su kao zarobljenog pripadnika Hrvatskoga vijeća obrane ubili pripadnici bošnjačke Armije BiH.

Slijedom toga, Udruga obitelji poginulih i nestalih branitelja HVO-a HB također je osudila napad, te između ostaloga u svom priopćenju su pozvali na što hitnije procesuiranje i kažnjavanje policajaca odgovornih za ovaj incident.

Komentari