Sinčiću izrečena rigorozna sankcija u Europskom perlamentu

EP

Temeljem čl. 176., a u odnosu na kršenje čl. 10. Poslovnika EP-a, Predsjednik Europskog parlemta David Sassoli je izrekao sankciju hrvatskom zastupniku Ivanu Viliboru Sinčiću oduzimanjem dnevnice za razdoblje od dva dana i privremenom suspenzijom koja stupa na snagu danas – 21. listopada 2020. u trajanju od sedam uzastopnih dana, javili su iz EP.

Zastupniku Sinčiću onemogućen je bilo koji oblik rada i sudjelovanja u radu ili bilo kojim aktivnostima EP-a te mu je izrečena zabrana zastupljanja EP-a u međuparlamentarnim izaslanstvima, međuparlamentarnim konferencijama i ostalim radnim tijelima na razdoblje od mjesec dana.

Povod za izrečenu mjeru je nedolično ponašanje zastupnika 16. rujna ove godine tijekom njegove intervencije u raspravi o Stanju Unije.

Sinčić je u govoru o siromaštvu građana optužio EU za neadekvatno nošenje s krizom koja će u bankrot otjerati milijune građana. U jednom je trenutku skinuo sako, ostavši samo u kratkim rukavima, te je počeo raskopčavati remen na hlačama, valjda želeći demonstrirati kako će građani EU ostati “goli i bosi”, piše Jutarnji list.



Komentari