Simpatizeri četništva u Bileći dižu spomenik svom zločincu Draži Mihailoviću

screenshot

Na Zapadnom Balkanu ništa novo: nikad kraja ludilu. U istočnoj Hercegovini, u Bileći, podižu spomenik četničkom vojvodi, ratnom zločincu Dragoljubu Draži Mihailoviću. Ovaj je, podsjetimo, osuđen i strijeljan 1946. godine, a tijelo mu je zakopano na nepoznatoj lokaciji, kako srpski nacionalisti i štovatelji četničkog pokreta od njegovog groba ne bi napravili mjesto hodočašća.

Ipak, došla su vremena kad se četničkog vojvodu i ratnog zločinca može otvoreno slaviti, a u Bileći se očigledno ne srame i ne libe to činiti. Spomenik će mu podići u “Ravnogorskom parku” prvog dana lipnja.

Organizatori koji su došli na ovu besramnu ideju pozvali su svoje istomišljenike: “Pozivamo vas da u subotu 1. juna 2019. godine u 11 sati prisustvujete otkrivanju i osveštanju spomenika đeneralu Draži Mihailoviću u Ravnogorskom parku.”

Četnici Draže Mihailovića u Drugom svjetskom ratu počinili su brojne zločine nad civilima islamske vjeroispovijesti. U očima zadrtih srpskih nacionalista upravo ti zločini kvalificiraju ratnog zločinca Mihailovića za heroja.


Ravnogorski park u Bileći, inače, otvoren je 2014. godine. U gradu po kojem je ime dobila jedna od najljepših partizanskih pjesama – Bilećanka, sastanci simpatizera zločinačke i izdajničke vojske redovita su pojava. Počasni gost na tim sramnim skupovima takozvani je vojvoda Slavko Aleksić, po čijom komandom su u ratu u Bosni i Hercegovini bile jedinice ruskih plaćenika, koji su devedesetih ratovale u sastavu srpske vojske, piše Novi List.

Komentari