Šešelj sasvim ozbiljan: Balašević je izdajnik srpskog naroda, a Dara iz Jasenovca jedan od najboljih srpskih filmova

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je sinoć da je razočaran jer mediji slave kantautora, koji je, kako je rekao, “izdajnik srpskog naroda”. Pritom je istaknuo kako je on ravnodušan spram njegove smrt.

“Sve što sam imao za reći o Đorđu Balaševiću rekao sam dok je bio živ. Sad kad je mrtav, nemam što dodati i oduzeti. Ogorčen sam što se nekim poganskim ritualima skrnave spomenici u centru Beograda i Novog Sada. Mogli su to uraditi na groblju, pred kućom Balaševića, na nekom drugom mjestu”, rekao je Šešelj u emisiji Hit tvit, a prenio Blic.

Dara iz Jasenovca i Srebrenica

Šešelj se u emisiji osvrnuo i na film Dara iz Jasenovca, pa je tako kazao kako je to jedan od najboljih srpskih filmova svih vremena.

“Nemam zamjerki ni prema jednom glumcu, najteže je bilo onima koji su glumili ustaše. Mislim da tema nije iscrpljena”, naglasio je Šešelj koji je ujedno kazao kako je bilo nužno prikazati i masovne scene.



Šešelj je također kazao kako prema njegovom mišljenju glavne povijesne teme treba pretočiti na filmsko platno pa je tako istaknuo kako bi bilo dobro da Srbi snime film o Srebrenici.

“U Srebrenici nije bilo genocida, nijedna žena nije bila ubijena”, ustvrdio je pritom.

Komentari