Šefica policija u Atlanti dala ostavku nakon smrtnog ranjavanja muškarca

Twitter

Šefica policija u Atlanti Erika Shields dala je ostavku u subotu dan nakon što je jedan službenik smrtno ranio muškarca na parkingu u Wendyju, što je potaknulo istragu i prosvjede.

Gradonačelnica Keisha Lance Bottoms rekla je da je šefica Erika Shields, koja je bila pripadnica policijske uprave Atlante više od dva desetljeća odstupila s vlasti, a da će dužnost privremenog šefa obavljati bivši pomoćnik načelnika Rodney Bryant.

“Chief Shields ponudila je da odmah ostavku kako bi grad mogao obnoviti povjerenja koje je očajnički potrebno našoj zajednici”, rekla je Bottoms.

“Iz duboke ljubavi prema ovom gradu i ovoj službi, ponudila sam ostavku na mjesto šefice policije”, stoji u njezinoj izjavi. “Imam vjeru u gradonačelnicu i vrijeme je da grad krene naprijed i izgradi povjerenje između policije i zajednica kojoj služi”, navedeno je u njezinoj izjavi.



NASTAVLJAJU SE NEREDI Prosvjednici spalili restoran u Atlanti u kojem je crnca ubila policija

Pucnjava se dogodila nešto iza 22:30 nakon što su dvojica policajaca u Atlanti pozvana zbog čovjeka koji spava na parkingu, a drugi su morali obilaziti njegovo vozilo, objavio je Državni istražni ured Georgije (GBI).

GBI je čovjeka koji je umro identificirao kao Raysharda Brooksa.

Direktor GBI Vic Reynolds rekao je na konferenciji za novinare u subotu poslijepodne da je Brooks bio pod istragom policije Atlante zbog sumnje da je vozio pod utjecajem alkohola.

Kad ga policija pokušala uhititi, opirao se i započela je borba, navodi GBI.

Komentari