Šef američke vojske se ispričao što je bio uz Trumpa dok je ovaj mahao Biblijom

Twitter

Načelnik glavnog stožera američke vojske Mark Milley kazao je da je pogriješio što je hodao uz predsjednika Donalda Trumpa do crkve koju su oštetili prosvjednici i pred kojom se Trump slikao s Biblijom u ruci.

Događaj od 1. lipnja stvorio je “percepciju da je vojska uključena u unutarnju politiku”, kazao je general Milley u videu emitiranom na virtualnoj svečanosti dodjele diploma vojnog učilišta National Defense University.

Kaže da je napravio grešku

“Nisam trebao biti tamo. Moja prisutnost u tom trenutkom i u tom okružju stvorila je percepciju da je vojska uključena u unutarnju politiku”, rekao je Milley.

“Za časnika u uniformi je to bila pogreška iz koje sam izvukao pouku i toplo se nadam da svi iz nje možemo naučiti”, dodao je.



Trump je prošetao do crkve u blizini Bijele kuće nakon što su snage sigurnosti rastjerale prosvjednike kako bi on mogao proći.

Uz Trumpa je hodao general Milley u vojnoj uniformi, što su kritičari protumačili kao znak da podržava Trumpov plan da se na prosvjednike pošalje vojska.

Uz predsjednika je tada koračao i ministar obrane Mark Esper, ali on nije kazao da je pogriješio, nego je sugerirao kako je mislio da do crkve idu iz drugog razloga, odnosno da će procijeniti štetu.

Visoki dužnosnici rekli su američkim medijima da je Trump nakon toga vikao na Espera.

Komentari