Savjetnik Bijele kuće Fauci: Male boginje i dječja paraliza ne bi se iskorijenila da je bilo ovakvih dezinformacija

flickr

Nakon američkog predsjednika Joe Bidena koji se obrušio na Facebook i društvene mreže te ih optužio da prenose lažne podatke o cjepivima i za “ubijanje ljudi”, javio se i savjetnik Bijele kuće za Covid-19 Anthony Fauci. On je također kritizirao medije zbog širenja lažnih informacija o cjepivima. Rekao je da bi “iskorjenjivanje malih boginja i dječje paralize bilo nemoguće s trenutnim dezinformacijama”.

Facebook se branio od optužbi navodeći da je već povukao više od 18 tisuća dezinformacija o Covidu-19 i podijelio više od dvije milijarde sigurnih informacija o Covidu i cjepivima.

Novinar CNN-a je upitao Faucia jesmo li “mogli pobijediti boginje ili iskorijeniti dječju paralizu da je Fox News iz noći u noć upozoravao ljude na ove probleme s cjepivom”.

Naime, Fox News već dugo podržava bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa te šalje poruke skepticizma prema cijepljenju protiv Covida.



Kao i u većini država tako je i u SAD-u nakon prvog vala cijepljenja, tempo cijepljenja naglo usporen, a sve je više novozaraženih od koronavirusa i to u državama s najnižim stopama cijepljenja. Uz to, i delta soj se brzo.

Inače, Biden je postavio da se do njihova državnog praznika 4. srpnja cijepi 70 posto odraslih, ali to nije postignuto.

Komentari