Sarajevska policija uhitila migranta iz Maroka osumnjičenog za ubojstvo. Od ranije je poznat policiji

poskok.info/ilustracija

Sarajevska policija u četvrtak je pronašla i uhitila ilegalnog migranta koji je u tom gradu u utorak ubio 36-godišnjeg muškarca, potvrdilo je tijekom dana tužiteljstvo Sarajevske županije koje vodi istragu o ovom zločinu.

Migrant, za kojega je potvrđeno da je državljanin Maroka, lociran je u naselju Ilidža i potom priveden na ispitivanje. Policija je ranije objavila tjeralicu za osobom identificiranom kao Hacham Aglaras (34) jer su ga očevici opazili na mjestu na kojemu je počinjen zločin.

U utorak u kasnim noćnim satima skupina migranata napala je vlasnika kafića u sarajevskom naselju Otes. Pritom su ubili 36-godišnjeg Jasmina Berovića, brata vlasnika kafića.

Još dvojicu njegovih prijatelja migranti, koji su izazvali sukob, teško su ozlijedili noževima.



Aglaras je od ranije poznat policiji i pravosuđu jer je ranije privođen zbog posjedovanja narkotika te je zbog toga osuđen na uvjetnu kaznu od četiri mjeseca zatvora, ali se od tada nesmetano kretao. Bude li potvrđena sumnja da je sudjelovao u ubojstvu odmah će biti upućen na izdržavanje te kazne.

Marakonac se radi smještaja prijavio u migrantski kamp “Ušivak”, u prigradskoj sarajevskoj općini Hadžići.

Zbog ubojstva Jasmina Berovića u srijedu su na ulicama prosvjedovali stanovnici Ilidže tražeči odlučnije mjere kojima bi se kontroliralo kretanje i boravak ilegalnih migranata.

U četvrtak je zbog toga izvanredno zasijedala komisija za sigurnost skupštine Sarajevske županije te donijela odluku da se lokalnoj policiji predloži stroža provedba već postojećih propisa kojima je reguliran status ilegalnih migranata, uključujući i potpunu zabranu kretanja u noćnim satima, koja je ionako na snazi zbog epidemiološke situacije.

Od policije je zatraženo da strogo kontrolira migrante i oduzima im oružje koje eventualno posjeduju, a od Ministarstva sigurnosti BiH da odmah poduzmu mjere kojima će se osigurati trenutačna deportacija migranata zatečenih u kršenju zakona.

Komentari