Sanders se ipak ne povlači iz utrke usprkos Bidenovim pobjedama

Gage Skidmore

Kandidat za demokratsku predsjedničku nominaciju Bernie Sanders ne planira se povući iz demokratskih predizbora, usprkos lošem rezultatu na izborima u nizu saveznih država u utorak, objavio je u srijedu Washington Post.

Sanders će se obratiti novinarima u 13 sati po lokalnom vremenu u državi Vermont koju predstavlja u Senatu te će dati najnovije informacije o kampanji, objavio je Sandersov stožer. Washington Post tvrdi da Sanders ne namjerava odustati od utrke.

Joe Biden, bivši potpredsjednik, pobijedio je u Michiganu, gdje je Sanders 2016. potukao Hillary Clinton te u tri druge države u utorak, čime je povećao svoju prednost pred Sandersom.

Sanders, koji je pobijedio u Sjevernoj Dakoti, morao je otkazati predizborni skup u Clevelandu zbog koronavirusa te još nije komentirao rezultate izbora.



Biden se okrenuo američkim predsjedničkim izborima koji će se održati u studenom 2020. te je pozvao na jedinstvo stranke i poslao poruku Sandersovim pristašama.

“Dijelimo zajednički cilj i zajedno ćemo pobijediti Donalda Trumpa“, rekao je Biden u Philadelphiji, zahvalivši se pritom Sandersu i njegovim pristašama zbog energičnosti.

Samo prije dva tjedna Sanders je bio u vodstvu nakon impresivne pobjede u Nevadi sredinom veljače, dok su glasovi Bidena i drugih centrističkih kandidata bili razmrvljeni.

Od tada je Biden pobijedio u više saveznih država, a centristički kandidati – Michael Bloomberg, Pete Buttigieg i Amy Klobuchar – povukli su se i podržali Bidena, dok Sandersova suparnica na lijevom krilu stranke Elizabeth Warren, nakon što je napustila utrku, nije podržala senatora iz Vermonta.

Komentari