Salvinijev gradski vijećnik u Vogheri upucao je u samoobrani Marokanca koji je maltretirao ženu

flickr.com

Gradski vijećnik grada Voghera Massimo Adriatici osumnjičen je za prekomjernu uporabu sile nakon što je prilikom samoobrane upucao 39-godišnjek Marokanca koji je od hitca u prsa preminuo.

Prema lokalnim medijima, 39-godišnji Marokanac je malteretirao ljude ispred lokalnog bara te dobacivao neukusne komentare jednoj ženi, na što je Massimo Adriatici odlučio intervenirati i pozvati policiju.

Nakon toga Marokanac je počeo naguravati Adriaticija prilikom čega ga je Adriatici, koji je sa sobom imao pištolj, upucao. Adriatici se brani kako je oružje opalilo u trenutku kada je pao na tlo.

Osim što je gradski vijećnik, Adriatici je pročelnik gradskog ureda za sigurnost i bivši policijski zapovjednik.



Čitav slučaj vjerojatno ne bi digao toliko hajku, pa ni došao do Hrvatske, da Adriatici nije član Salvinijeve Sjeverne Lige (Lega Nord), desne, konzervativne i federalističke talijanske stranke.

Ili, kako su europski mainstream, a time i domaći mediji prenijeli “krajnje desnice”. Zabrinjavajuće je što takvi naslovi ove vijesti koji masovno ‘iskaču’ u domaćim i stranim medijima upućuju čitatelje kao da je riječ o terorističkom napadu.

Adriaticijev lokalni politički rival i senator lijeve Demokratske stranke Alan Ferrari iskoristio je incident za politički obračun te rekao kako “U civiliziranoj i demokratskoj zemlji, pročelnik gradskog ureda za sigurnost ne puca ni u koga” te pozvao Salvinija da osudi “napad”.

Čelnik stranke Liga Nord Matteo Salvini i bivši ministar unutarnjih poslova rekao je kako je Adriatici bio “žrtva agresije” i da je reagirao u “legitimnoj obrani”.

“Slučajno je ispaIjen hitac koji je nažalost pogodio stranca”, rekao je Salvini u videosnimci na Facebooku.

Komentari