SAD ima najviše umrlih od koronavirusa tjedno još od travnja, znanstvenici upozoravaju da najgore tek dolazi

Twitter

U Sjedinjenim Državama je prošlog tjedna od covida-19 umrlo 15.000 ljudi, što je najsmrtonosnijih tjedan od travnja, dok zdravstveni stručnjaci upozoravaju da najgore tek dolazi.

Broj novih slučajeva je porastao za 19 posto na 1,4 milijuna u tjednu do 6. prosinca, nakon pada u tjednu prije jer su mnogi centri za testiranje bili zatvoreni za Dan zahvalnosti, prema Reutersovoj analizi državnih izvješća.

Rhode Island i Indiana su imali najviše zaraženih, s više od 700 pozitivnih na 100.000 stanovnika.

Vlada i zdravstveni dužnosnici su upozorili da će broj umrlih rasti sljedećih tjedana i mjeseci jer će ljudi tijekom blagdana putovati i sastajati se s obiteljima, unatoč upozorenjima zdravstvenih službi.



“Mislim da će siječanj biti strašan jer će se oboljelima tijekom Dana zahvalnosti pridružiti i oboljeli tijekom Božića”, rekao je Anthony Fauci, vodeći stručnjak za zarazne bolesti, prenosi Newsweek.

Južna i Sjeverna Dakota su prošlog tjedna imale najviše smrtnih ishoda zaraza prema broju stanovnika, dok su Texas i Illinois imali najviši broj umrlih od svih saveznih država, svaka po više od 1200.

Komentari